Foodiestuff

Mastertonic: je eigen persoonlijke natuurlijk antibiotica 💪

Vd week heb ik voor het eerst de ‘master tonic’ of ‘fire cider’ gemaakt!

Dit bont gekleurde goedje is van oudsher een natuurlijk antibioticum. Vroegah namen de reizigers/zendelingen het mee naar hun verre bestemmingen (inentingen etc waren er nog niet, dus dit was hun medicijn). Ok voor zover de geschiedenis les😊😅.

Dit is dus een SUPERBOOSTER en helpt je om snel van die snotneus af te komen of helpt het juist te voorkomen🤟🏼🤞.
Rekent af met bacteriën, virussen en zelfs schimmels! Versterkt het immuunsysteempje en je bloedcirculatie gaat er ook nog eens lekkur op, en je weet wat dat betekent: minder stoken😅😛😋.

Ieder recept op het web is anders! Mijn recept voor deze kletspot is super simpel (ben benieuwd of het ook als babbelsap of spraakwater werkt😂).

Komen ze:

  • troebele appelazijn (al het goede zit in de troebel).

-knoflook (bolletjuh)

-3 traanlaters (uien)

-handje gember

-handje kurkuma

-handje rode peper

Je kan er ook nog citroen, mierikswortel, honing, kruidnagel, laurier, kaneel bij dumpen. Maar ik hou het voor nu bij deze simpele nederige versie👍🏻. Eigenlijk kan je elke superfood erin doen!

Je gooit alles eff in de voedselprocessor, choppuh! In de kletspot (of gewoon een weckpot, die heb ik nu even niet). Giet er je appelazijn bij totdat alle brei onder staat.

En toen.. was er geduld😌. Dit potje mag minstens 2 weken vertoeven in de donkere voorraadkast. Des te langer des te beter natuurlijk!

De azijn zal alle mooie stofjes uit de brei opnemen, en happa daar is je master tonic! Zeven is misschien ook wel handig!

**werkt ook goed voor de darmflora!

** lepeltje per dag als extra weerstandbooster of 3x per dag een lepeltje als je jezelf in de algehele malaise fase bevindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *